Olio Lamantea, Italiaanse extra vergine olijfolie
Over de smaak van de extra vergine olijfolie van Olio Lamantea uit het zuiden van Italië, Puglia, bestaat geen twijfel. Uit
deze regio komt de beste olijfolie van Italië. Leverbaar als olijfolie in standaard flessen en blikken of blikken olijfolie in grootverpakking. Voor een leuk blikje of mooie fles olijfolie ben je bij Olio Lamantea aan het juiste adres. Ze maken
prachtige designflessen en designblikjes gevuld met de lekkerste Italiaanse olijfolie, een echte eye-catcher. Trots is Olio Lamantea op hun Gran Cru extra vierge olijfolie onder de naam 20 Filari (20 rijen), een olijfolie van superieure kwaliteit en ook dit jaar wederom genomineerd door Leone D'Oro voor de beste olijfolie ter wereld 2024.
Op de pagina inspiratie- en sfeerfoto's kun je zien welke impact deze kleurrijke producten maken. Met deze ruime keuze aan extra vergine olijfolie en de eveneens ruime keuze aan verpakkingen is CiaoHelena jouw ideale olijfolie groothandel.
deze regio komt de beste olijfolie van Italië. Leverbaar als olijfolie in standaard flessen en blikken of blikken olijfolie in grootverpakking. Voor een leuk blikje of mooie fles olijfolie ben je bij Olio Lamantea aan het juiste adres. Ze maken
prachtige designflessen en designblikjes gevuld met de lekkerste Italiaanse olijfolie, een echte eye-catcher. Trots is Olio Lamantea op hun Gran Cru extra vierge olijfolie onder de naam 20 Filari (20 rijen), een olijfolie van superieure kwaliteit en ook dit jaar wederom genomineerd door Leone D'Oro voor de beste olijfolie ter wereld 2024.
Op de pagina inspiratie- en sfeerfoto's kun je zien welke impact deze kleurrijke producten maken. Met deze ruime keuze aan extra vergine olijfolie en de eveneens ruime keuze aan verpakkingen is CiaoHelena jouw ideale olijfolie groothandel.
b250pro-FVE
Fiore Verde, 500ml Kenmerken extra vergine olijfolie Zero 2 Aroma / Geur: het aroma verspreidt geuren van amandel in de mond en geeft delicate smaken vrij Kleur: geel Smaak: medium fruitig Locatie van olijfboomplantage: platteland van Bisceglie (provincie Barletta-Andria-Trani) Oogstperiode: van november tot januari Verscheidenheid aan olijven: 50% Coratina 50% Ogliarola Oogstmethode: handmatig of met mechanische boomschudder Maalmethode: koude extractie met molenstenen Zuurgraad (% oliezuur): 0,2% In de 'sleeve vintage collection' van Olio Lamantea een fles Italiaanse olijfolie in prachtig bloemendesign, Fiore Verde. Gevuld met Lamantea extra vergine olijfolie Zero Due uit Puglia.
Vertical Divider
|
b250PRO-FRO
fiore Rosa, 500ml Kenmerken extra vergine olijfolie Zero 2 Aroma / Geur: het aroma verspreidt geuren van amandel in de mond en geeft delicate smaken vrij Kleur: geel Smaak: medium fruitig Locatie van olijfboomplantage: platteland van Bisceglie (provincie Barletta-Andria-Trani) Oogstperiode: van november tot januari Verscheidenheid aan olijven: 50% Coratina 50% Ogliarola Oogstmethode: handmatig of met mechanische boomschudder Maalmethode: koude extractie met molenstenen Zuurgraad (% oliezuur): 0,2% In de 'sleeve vintage collection' van Olio Lamantea een fles Italiaanse olijfolie in prachtig bloemendesign, Fiore Rosa. Gevuld met Lamantea extra vergine olijfolie Zero Due uit Puglia.
Vertical Divider
|
b250pro-FVI
Fiore Vinaccia, 500ml Kenmerken extra vergine olijfolie Zero 2 Aroma / Geur: het aroma verspreidt geuren van amandel in de mond en geeft delicate smaken vrij Kleur: geel Smaak: medium fruitig Locatie van olijfboomplantage: platteland van Bisceglie (provincie Barletta-Andria-Trani) Oogstperiode: van november tot januari Verscheidenheid aan olijven: 50% Coratina 50% Ogliarola Oogstmethode: handmatig of met mechanische boomschudder Maalmethode: koude extractie met molenstenen Zuurgraad (% oliezuur): 0,2% In de 'sleeve vintage collection' van Olio Lamantea een fles Italiaanse olijfolie in prachtig bloemendesign, Fiore Vinaccia. Gevuld met Lamantea extra vergine olijfolie Zero Due uit Puglia.
Vertical Divider
|
b500pro-FVE
Fiore Verde, 500ml Kenmerken extra vergine olijfolie Zero 2 Aroma / Geur: het aroma verspreidt geuren van amandel in de mond en geeft delicate smaken vrij Kleur: geel Smaak: medium fruitig Locatie van olijfboomplantage: platteland van Bisceglie (provincie Barletta-Andria-Trani) Oogstperiode: van november tot januari Verscheidenheid aan olijven: 50% Coratina 50% Ogliarola Oogstmethode: handmatig of met mechanische boomschudder Maalmethode: koude extractie met molenstenen Zuurgraad (% oliezuur): 0,2% In de 'sleeve vintage collection' van Olio Lamantea een fles Italiaanse olijfolie in prachtig bloemendesign, Fiore Verde. Gevuld met Lamantea extra vergine olijfolie Zero Due uit Puglia.
Vertical Divider
|
b500PRO-FRO
fiore Rosa, 500ml Kenmerken extra vergine olijfolie Zero 2 Aroma / Geur: het aroma verspreidt geuren van amandel in de mond en geeft delicate smaken vrij Kleur: geel Smaak: medium fruitig Locatie van olijfboomplantage: platteland van Bisceglie (provincie Barletta-Andria-Trani) Oogstperiode: van november tot januari Verscheidenheid aan olijven: 50% Coratina 50% Ogliarola Oogstmethode: handmatig of met mechanische boomschudder Maalmethode: koude extractie met molenstenen Zuurgraad (% oliezuur): 0,2% In de 'sleeve vintage collection' van Olio Lamantea een fles Italiaanse olijfolie in prachtig bloemendesign, Fiore Rosa. Gevuld met Lamantea extra vergine olijfolie Zero Due uit Puglia.
Vertical Divider
|
b500pro-FVI
Fiore Vinaccia, 500ml Kenmerken extra vergine olijfolie Zero 2 Aroma / Geur: het aroma verspreidt geuren van amandel in de mond en geeft delicate smaken vrij Kleur: geel Smaak: medium fruitig Locatie van olijfboomplantage: platteland van Bisceglie (provincie Barletta-Andria-Trani) Oogstperiode: van november tot januari Verscheidenheid aan olijven: 50% Coratina 50% Ogliarola Oogstmethode: handmatig of met mechanische boomschudder Maalmethode: koude extractie met molenstenen Zuurgraad (% oliezuur): 0,2% In de 'sleeve vintage collection' van Olio Lamantea een fles Italiaanse olijfolie in prachtig bloemendesign, Fiore Vinaccia. Gevuld met Lamantea extra vergine olijfolie Zero Due uit Puglia.
Vertical Divider
|
Design flessen extra vergine olijfolie, 500ml B500PRO-UNC
Uncinetto Kenmerken extra vergine olijfolie Zero 2 Aroma / Geur: het aroma verspreidt geuren van amandel in de mond en geeft delicate smaken vrij Kleur: geel Smaak: medium fruitig Locatie van olijfboomplantage: platteland van Bisceglie (provincie Barletta-Andria-Trani) Oogstperiode: van november tot januari Verscheidenheid aan olijven: 50% Coratina 50% Ogliarola Oogstmethode: handmatig of met mechanische boomschudder Maalmethode: koude extractie met molenstenen Zuurgraad (% oliezuur): 0,2% In de 'sleeve vintage collection' van Olio Lamantea een fles Italiaanse olijfolie in prachtig vintage design, Uncinetto- Haken. Gevuld met Lamantea extra vergine olijfolie Zero Due uit Puglia. |
b500pro-SCA
scacchi Kenmerken extra vergine olijfolie Zero 2 Aroma / Geur: het aroma verspreidt geuren van amandel in de mond en geeft delicate smaken vrij Kleur: geel Smaak: medium fruitig Locatie van olijfboomplantage: platteland van Bisceglie (provincie Barletta-Andria-Trani) Oogstperiode: van november tot januari Verscheidenheid aan olijven: 50% Coratina 50% Ogliarola Oogstmethode: handmatig of met mechanische boomschudder Maalmethode: koude extractie met molenstenen Zuurgraad (% oliezuur): 0,2% In de 'sleeve vintage collection' van Olio Lamantea een fles Italiaanse olijfolie in prachtig vintage design, Scacchi-Schaken. Gevuld met Lamantea extra vergine olijfolie Zero Due uit Puglia.
Vertical Divider
|
b500pro-mai
Maioliche Kenmerken extra vergine olijfolie Zero 2 Aroma / Geur: het aroma verspreidt geuren van amandel in de mond en geeft delicate smaken vrij Kleur: geel Smaak: medium fruitig Locatie van olijfboomplantage: platteland van Bisceglie (provincie Barletta-Andria-Trani) Oogstperiode: van november tot januari Verscheidenheid aan olijven: 50% Coratina 50% Ogliarola Oogstmethode: handmatig of met mechanische boomschudder Maalmethode: koude extractie met molenstenen Zuurgraad (% oliezuur): 0,2% In de 'sleeve vintage collection' van Olio Lamantea een fles Italiaanse olijfolie in prachtig vintage design, Maioliche-Majolica. Gevuld met Lamantea extra vergine olijfolie Zero Due uit Puglia.
Vertical Divider
|
b500pro-mos
mosaico Kenmerken extra vergine olijfolie Zero 2 Aroma / Geur: het aroma verspreidt geuren van amandel in de mond en geeft delicate smaken vrij Kleur: geel Smaak: medium fruitig Locatie van olijfboomplantage: platteland van Bisceglie (provincie Barletta-Andria-Trani) Oogstperiode: van november tot januari Verscheidenheid aan olijven: 50% Coratina 50% Ogliarola Oogstmethode: handmatig of met mechanische boomschudder Maalmethode: koude extractie met molenstenen Zuurgraad (% oliezuur): 0,2% In de 'sleeve vintage collection' van Olio Lamantea een fles Italiaanse olijfolie in prachtig vintage design, Mosaico-Mozaïek. Gevuld met Lamantea extra vergine olijfolie Zero Due uit Puglia.
Vertical Divider
|
b500pro-FTI
fiore tiffany Kenmerken extra vergine olijfolie Zero 2 Aroma / Geur: het aroma verspreidt geuren van amandel in de mond en geeft delicate smaken vrij Kleur: geel Smaak: medium fruitig Locatie van olijfboomplantage: platteland van Bisceglie (provincie Barletta-Andria-Trani) Oogstperiode: van november tot januari Verscheidenheid aan olijven: 50% Coratina 50% Ogliarola Oogstmethode: handmatig of met mechanische boomschudder Maalmethode: koude extractie met molenstenen Zuurgraad (% oliezuur): 0,2% In de 'sleeve vintage collection' van Olio Lamantea een fles Italiaanse olijfolie in prachtig vintage design, Fiore Tiffany-Tiffany bloem. Gevuld met Lamantea extra vergine olijfolie Zero Due uit Puglia.
Vertical Divider
|
b500pro-map
Mappa Kenmerken extra vergine olijfolie Zero 2 Aroma / Geur: het aroma verspreidt geuren van amandel in de mond en geeft delicate smaken vrij Kleur: geel Smaak: medium fruitig Locatie van olijfboomplantage: platteland van Bisceglie (provincie Barletta-Andria-Trani) Oogstperiode: van november tot januari Verscheidenheid aan olijven: 50% Coratina 50% Ogliarola Oogstmethode: handmatig of met mechanische boomschudder Maalmethode: koude extractie met molenstenen Zuurgraad (% oliezuur): 0,2% In de 'sleeve vintage collection' van Olio Lamantea een fles Italiaanse olijfolie in prachtig vintage design, Mappa-Landkaart. Gevuld met Lamantea extra vergine olijfolie Zero Due uit Puglia.
Vertical Divider
|
b500pro-bus
bussola Kenmerken extra vergine olijfolie Zero 2 Aroma / Geur: het aroma verspreidt geuren van amandel in de mond en geeft delicate smaken vrij Kleur: geel Smaak: medium fruitig Locatie van olijfboomplantage: platteland van Bisceglie (provincie Barletta-Andria-Trani) Oogstperiode: van november tot januari Verscheidenheid aan olijven: 50% Coratina 50% Ogliarola Oogstmethode: handmatig of met mechanische boomschudder Maalmethode: koude extractie met molenstenen Zuurgraad (% oliezuur): 0,2% In de 'sleeve vintage collection' van Olio Lamantea een fles Italiaanse olijfolie in prachtig vintage design, Bussola - Kompas. Gevuld met Lamantea extra vergine olijfolie Zero Due uit Puglia.
Vertical Divider
|
20Filari, Gran Cru extra vergine olijfolie Na 2 jaar onderzoek en studie, presenteert Olio Lamantea met trots "20 Filari", wat in het Nederlands 20 rijen betekent. 20 Filari is een Gran Cru, een zeer belangrijke extra vierge olijfolie voor het bedrijf, afkomstig van jonge olijfbomen die in rijen zijn geplant. De bomen produceren olijven die rijk zijn aan geuren van verse tomaten, gemaaid gazon en artisjok. |
20FIL500
20Filari, fles 500ml Kenmerken 20 Filari extra vergine olijfolie Aroma / Geur: het aroma verspreidt geuren van amandel in de mond en geeft delicate smaken vrij Kleur: groen met gele reflecties Smaak: groen fruitig met medium bitter en kruidig. Met hints van groene tomaat, artisjok en verse amandel Past bij: door de uitgebalanceerde smaak is de olijfolie bijzonder geschikt voor het verrijken van gerechten op basis van gekookte en rauwe groente, gegrild vlees en vis, carpaccio van vis en vlees. Locatie van olijfboomplantage: platteland van Bisceglie (provincie Barletta-Andria-Trani) Oogstperiode: oktober-november Verscheidenheid aan olijven: geselecteerde olijven Coratina en Nocellara variëteiten Oogstmethode: handmatig of met mechanische boomschudder Verwerking: binnen 6 uur na oogst, reiniging van olijven, ontbladering, wassing met gezuiverd water Maalmethode: koude extractie bij gecontroleerde temperatuur onder 27° middels een continue cyclus Opslag: in roestvrijstalen containers, bij een gecontroleerde temperatuur |
20Filari, informatie
Het Venti Filari-landgoed is gelegen in Bisecglie, in het Lama di Macina-gebied, een gebied dat gewijd is aan tafeldruiven en handelaren voor de texturen en chemische samenstelling van de grond, die een vroege rijping en productkwaliteit kunnen garanderen. Op 30 meter boven zeeniveau is de kalkrijke bodem in dit gebied in staat om elk gewas diepe, compacte kleuren, intense en gevarieerde aroma's en een lage zuurgraad te geven. In dit aangename land cultiveert Olio Lamantea hun olijfgaarden, waarvan ze van het fruit, zorgvuldig met de hand geoogst, een zeer fijne extra vierge olijfolie van topkwaliteit verkrijgen: de 20 Filari. Een gelimiteerde productie extra vergine, Gran Cru olijfolie met genummerde flessen in 500 en 250ml. De flessen zijn extra luxe verpakt in een fluwelen hoes.
Deze Gran Cru olijfolie door Leone D'Oro genomineerd voor de beste olijfolie ter wereld 2021. |
Waarom extra vergine olijfolie?
Extra vergine olijfolie, de kwaliteit:
|
Extra vergine olijfolie is de allerbeste kwaliteit olijfolie die na de oogst zo snel mogelijk en uiterlijk binnen 24 uur wordt geperst. Door deze eerste persing heeft extra vergine olijfolie de laagste zuurgraad van alle soorten. Vastgesteld is dat dit maximaal 0,8% mag zijn, de extra vergine olijfolie van Olio Lamantea scoort een zuurgraad van 0,2%. Hoe lager de zuurgraad, des te beter de kwaliteit van de olijfolie is.
|
Extra vergine olijfolie, een gezonde keuze:
|
Extra vergine olijfolie wordt koud geperst en is in feite het pure sap van de olijf. Het heeft geen toevoegingen, is rijk aan vitaminen, bevat goede vetten en veel antioxidanten. Een belangrijk ingrediënt van het mediterrane dieet is extra vergine olijfolie, het draagt bij aan een gezond leefpatroon.
|
Extra vergine olijfolie, het gebruik:
|
Extra vergine olijfolie is een fantastische smaakmaker voor diverse gerechten. Pas het het koud toe als basis voor een vinaigrette of saladedressing, of gebruik het als basis van pesto. Neem ook eens een stukje brood en dip het in extra vergine olijfolie, je zult versteld staan van de smaak.
Andere smaakmaker tips: druppel wat olijfolie over aardappeltjes uit de oven, over gegrilde groenten of over je pizza of pasta. |
Bakken en braden met extra vergine olijfolie:
|
Extra vergine olijfolie is perfect om mee te bakken en braden, door het hoge verbrandingspunt dat hoger ligt dan 180C heb je weinig last van spetteren. Maar bovenal zit extra vergine olijfolie vol met enkelvoudig onverzadigde vetzuren die goed zijn voor je hart en bevat het veel antioxidanten en ontstekingsremmers.
|
Blikjes met extra vergine olijfolieExtra vergine olijfolie in blikjes van 100ml tot wel 5liter. Blikjes met design prints, blikjes met afbeeldingen van Puglia of grootverbruik blikken olijfolie met een kunstzinnige afbeelding van een olijfboom. Voor ieder wat wils, maar bovenal is de kwaliteit van de extra vergine olijfolie buitengewoon goed. |
L500-250-100pro-UNC
UNCINETTO Kenmerken extra vergine olijfolie Zero 2 Aroma / Geur: het aroma verspreidt geuren van amandel in de mond en geeft delicate smaken vrij Kleur: geel Smaak: medium fruitig Locatie van olijfboomplantage: platteland van Bisceglie (provincie Barletta-Andria-Trani) Oogstperiode: van november tot januari Verscheidenheid aan olijven: 50% Coratina 50% Ogliarola Oogstmethode: handmatig of met mechanische boomschudder Maalmethode: koude extractie met molenstenen Zuurgraad (% oliezuur): 0,2% Super leuke blikjes met Uncinetto (gehaakt) patroon, gevuld met extra vergine olijfolie Zero Due van Lamantea. Leverbaar in 500, 250 en 100ml blikjes.
Vertical Divider
|
L500-250-100PRO SCA
Scacchi Kenmerken extra vergine olijfolie Zero 2 Aroma / Geur: het aroma verspreidt geuren van amandel in de mond en geeft delicate smaken vrij Kleur: geel Smaak: medium fruitig Locatie van olijfboomplantage: platteland van Bisceglie (provincie Barletta-Andria-Trani) Oogstperiode: van november tot januari Verscheidenheid aan olijven: 50% Coratina 50% Ogliarola Oogstmethode: handmatig of met mechanische boomschudder Maalmethode: koude extractie met molenstenen Zuurgraad (% oliezuur): 0,2% Design blikjes met Scacchi (schaak) patroon, gevuld met extra vergine olijfolie Zero Due van Lamantea. Leverbaar in 500, 250 en 100ml blikjes.
|
L500-250-100pro-mai
maioliche Kenmerken extra vergine olijfolie Zero 2 Aroma / Geur: het aroma verspreidt geuren van amandel in de mond en geeft delicate smaken vrij Kleur: geel Smaak: medium fruitig Locatie van olijfboomplantage: platteland van Bisceglie (provincie Barletta-Andria-Trani) Oogstperiode: van november tot januari Verscheidenheid aan olijven: 50% Coratina 50% Ogliarola Oogstmethode: handmatig of met mechanische boomschudder Maalmethode: koude extractie met molenstenen Zuurgraad (% oliezuur): 0,2% Super leuke blikjes met Maioliche (Majolica) patroon, gevuld met extra vergine olijfolie Zero Due van Lamantea. Leverbaar in 500, 250 en 100ml blikjes.
Vertical Divider
|
L500-250-100PRO MOS
mosaico Kenmerken extra vergine olijfolie Zero 2 Aroma / Geur: het aroma verspreidt geuren van amandel in de mond en geeft delicate smaken vrij Kleur: geel Smaak: medium fruitig Locatie van olijfboomplantage: platteland van Bisceglie (provincie Barletta-Andria-Trani) Oogstperiode: van november tot januari Verscheidenheid aan olijven: 50% Coratina 50% Ogliarola Oogstmethode: handmatig of met mechanische boomschudder Maalmethode: koude extractie met molenstenen Zuurgraad (% oliezuur): 0,2% Design blikjes met Mosaico (mozaïek) patroon, gevuld met extra vergine olijfolie Zero Due van Lamantea. Leverbaar in 500, 250 en 100ml blikjes.
|
L250-100PRO-FTI
Fiore tiffany Kenmerken extra vergine olijfolie Zero 2 Aroma / Geur: het aroma verspreidt geuren van amandel in de mond en geeft delicate smaken vrij Kleur: geel Smaak: medium fruitig Locatie van olijfboomplantage: platteland van Bisceglie (provincie Barletta-Andria-Trani) Oogstperiode: van november tot januari Verscheidenheid aan olijven: 50% Coratina 50% Ogliarola Oogstmethode: handmatig of met mechanische boomschudder Maalmethode: koude extractie met molenstenen Zuurgraad (% oliezuur): 0,2% Design blikjes met Fiore Tiffany (Tiffany bloemen) patroon, gevuld met extra vergine olijfolie Zero Due van Lamantea. Leverbaar in 250 en 100ml blikjes.
Vertical Divider
|
l250-100PRO-TIF
tiffany Kenmerken extra vergine olijfolie Zero 2 Aroma / Geur: het aroma verspreidt geuren van amandel in de mond en geeft delicate smaken vrij Kleur: geel Smaak: medium fruitig Locatie van olijfboomplantage: platteland van Bisceglie (provincie Barletta-Andria-Trani) Oogstperiode: van november tot januari Verscheidenheid aan olijven: 50% Coratina 50% Ogliarola Oogstmethode: handmatig of met mechanische boomschudder Maalmethode: koude extractie met molenstenen Zuurgraad (% oliezuur): 0,2% Design blikjes met Tiffany patroon, gevuld met extra vergine olijfolie Zero Due van Lamantea. Leverbaar in 250 en 100ml blikjes.
Vertical Divider
|
l250-100PRO-iri
iris Kenmerken extra vergine olijfolie Zero 2 Aroma / Geur: het aroma verspreidt geuren van amandel in de mond en geeft delicate smaken vrij Kleur: geel Smaak: medium fruitig Locatie van olijfboomplantage: platteland van Bisceglie (provincie Barletta-Andria-Trani) Oogstperiode: van november tot januari Verscheidenheid aan olijven: 50% Coratina 50% Ogliarola Oogstmethode: handmatig of met mechanische boomschudder Maalmethode: koude extractie met molenstenen Zuurgraad (% oliezuur): 0,2% Design blikjes met Iris patroon, gevuld met extra vergine olijfolie Zero Due van Lamantea. Leverbaar in 250 en 100ml blikjes.
Vertical Divider
|
L250-100PRO-gir
girasole Kenmerken extra vergine olijfolie Zero 2 Aroma / Geur: het aroma verspreidt geuren van amandel in de mond en geeft delicate smaken vrij Kleur: geel Smaak: medium fruitig Locatie van olijfboomplantage: platteland van Bisceglie (provincie Barletta-Andria-Trani) Oogstperiode: van november tot januari Verscheidenheid aan olijven: 50% Coratina 50% Ogliarola Oogstmethode: handmatig of met mechanische boomschudder Maalmethode: koude extractie met molenstenen Zuurgraad (% oliezuur): 0,2% Design blikjes met Girasole (zonnebloem) patroon, gevuld met extra vergine olijfolie Zero Due van Lamantea. Leverbaar in 250 en 100ml blikjes.
Vertical Divider
|
l250-100PRO-Ele
eleganza Kenmerken extra vergine olijfolie Zero 2 Aroma / Geur: het aroma verspreidt geuren van amandel in de mond en geeft delicate smaken vrij Kleur: geel Smaak: medium fruitig Locatie van olijfboomplantage: platteland van Bisceglie (provincie Barletta-Andria-Trani) Oogstperiode: van november tot januari Verscheidenheid aan olijven: 50% Coratina 50% Ogliarola Oogstmethode: handmatig of met mechanische boomschudder Maalmethode: koude extractie met molenstenen Zuurgraad (% oliezuur): 0,2% Design blikjes met Eleganza (elegant) patroon, gevuld met extra vergine olijfolie Zero Due van Lamantea. Leverbaar in 250 en 100ml blikjes.
Vertical Divider
|
250-100PRO-fio
Fiore rosa Kenmerken extra vergine olijfolie Zero 2 Aroma / Geur: het aroma verspreidt geuren van amandel in de mond en geeft delicate smaken vrij Kleur: geel Smaak: medium fruitig Locatie van olijfboomplantage: platteland van Bisceglie (provincie Barletta-Andria-Trani) Oogstperiode: van november tot januari Verscheidenheid aan olijven: 50% Coratina 50% Ogliarola Oogstmethode: handmatig of met mechanische boomschudder Maalmethode: koude extractie met molenstenen Zuurgraad (% oliezuur): 0,2% Design blikjes met Fiore Rosa (rozen bloemen) patroon, gevuld met extra vergine olijfolie Zero Due van Lamantea. Leverbaar in 250 en 100ml blikjes.
Vertical Divider
|
'Sono nato in Itali' - Ik ben geboren in Italië
Een extra vierge olijfolie van absolute kwaliteit, verpakt in blikjes met afbeeldingen van markante plekken in Puglia. Leverbaar in blikjes van 100 en 250 ml. |
L250-100PRO-BIS
Kenmerken extra vergine olijfolie Zero 2 Aroma / Geur: het aroma verspreidt geuren van amandel in de mond en geeft delicate smaken vrij Kleur: geel Smaak: medium fruitig Locatie van olijfboomplantage: platteland van Bisceglie (provincie Barletta-Andria-Trani) Oogstperiode: van november tot januari Verscheidenheid aan olijven: 50% Coratina 50% Ogliarola Oogstmethode: handmatig of met mechanische boomschudder Maalmethode: koude extractie met molenstenen Zuurgraad (% oliezuur): 0,2% Blikjes extra vergine olijfolie Zero Due van Lamantea, met een afbeelding van Bisceglie (Puglia)
Vertical Divider
|
L250-100pro-pol
Kenmerken extra vergine olijfolie Zero 2 Aroma / Geur: het aroma verspreidt geuren van amandel in de mond en geeft delicate smaken vrij Kleur: geel Smaak: medium fruitig Locatie van olijfboomplantage: platteland van Bisceglie (provincie Barletta-Andria-Trani) Oogstperiode: van november tot januari Verscheidenheid aan olijven: 50% Coratina 50% Ogliarola Oogstmethode: handmatig of met mechanische boomschudder Maalmethode: koude extractie met molenstenen Zuurgraad (% oliezuur): 0,2% polignano a mare
Polignano a Mare is een stad in de provincie Bari in de Italiaanse regio Apulië (Puglia). De stad is gebouwd op steile kliffen aan de Adriatische Zee en een toeristische bestemming. De grotten in de kliffen onder de stad waren in de Nieuwe Steentijd al bewoond. Jaarlijks vindt in Polignano a Mare de bekende Red Bull cliff diving plaats. Bron: Wikipedia Blikjes extra vergine olijfolie Zero Due van Lamantea, met een afbeelding van Polignano a Mare (Puglia)
Vertical Divider
|
l250-100pro-vie
Kenmerken extra vergine olijfolie Zero 2 Aroma / Geur: het aroma verspreidt geuren van amandel in de mond en geeft delicate smaken vrij Kleur: geel Smaak: medium fruitig Locatie van olijfboomplantage: platteland van Bisceglie (provincie Barletta-Andria-Trani) Oogstperiode: van november tot januari Verscheidenheid aan olijven: 50% Coratina 50% Ogliarola Oogstmethode: handmatig of met mechanische boomschudder Maalmethode: koude extractie met molenstenen Zuurgraad (% oliezuur): 0,2% vieste
Vieste is een plaats in de Italiaanse regio Apulië (Puglia), in de provincie Foggia. De van oorsprong Griekse plaats ligt op het oostelijkste puntje van het schiereiland Gargano. Het oude Vieste is gesitueerd op een smalle rotsrichel die de Adriatische Zee inpriemt. Aan het eind hiervan ligt het klooster San Francesco. Bron: Wikipedia Blikjes extra vergine olijfolie Zero Due van Lamantea, met een afbeelding van Vieste (Puglia)
Vertical Divider
|
Olio Lamantea, Italiaanse extra vergine olijfolie waar te koop:
|
je vindt de extra vergine olijfolie van Olio Lamantea bij de betere (Italiaanse) delicatessenwinkels, kaaswinkels, speciaalzaken en horeca.
Deze Italiaanse olijfolie is afkomstig van 3 boomsoorten: - Zero 1: 100% Coratina - Zero 2: 50% Coratina 50% Ogliarola - Zero 3: 100% Nocellara Etnea |
Extra vergine olijfolie in grote blikken Deze extra vergine olijfolie Delicato is koud geperst, heeft een gele kleur en een medium fruitige smaak. Het aroma geeft geuren van amandel af, in de mond maakt het delicaten tinten vrij. Beschikbare formaten van de olijfolie grootverpakking: blikken van 1, 3 en 5 liter (perfect voor de professionele verbruiker). |
l1del
blik van 1 liter Kenmerken extra vergine olijfolie Zero 2 Aroma / Geur: het aroma verspreidt geuren van amandel in de mond en geeft delicate smaken vrij Kleur: geel Smaak: medium fruitig Locatie van olijfboomplantage: platteland van Bisceglie (provincie Barletta-Andria-Trani) Oogstperiode: van november tot januari Verscheidenheid aan olijven: 50% Coratina 50% Ogliarola Oogstmethode: handmatig of met mechanische boomschudder Maalmethode: koude extractie met molenstenen Zuurgraad (% oliezuur): 0,2% Extra vergine olijfolie Zero Due, Delicato. Verpakt in 1 liter blik
Vertical Divider
|
l3del
blik van 3 liter Kenmerken extra vergine olijfolie Zero 2 Aroma / Geur: het aroma verspreidt geuren van amandel in de mond en geeft delicate smaken vrij Kleur: geel Smaak: medium fruitig Locatie van olijfboomplantage: platteland van Bisceglie (provincie Barletta-Andria-Trani) Oogstperiode: van november tot januari Verscheidenheid aan olijven: 50% Coratina 50% Ogliarola Oogstmethode: handmatig of met mechanische boomschudder Maalmethode: koude extractie met molenstenen Zuurgraad (% oliezuur): 0,2% Extra vergine olijfolie Zero Due, Delicato. Verpakt in 3 liter blik
Vertical Divider
|
l5del
blik van 5 liter Kenmerken extra vergine olijfolie Zero 2 Aroma / Geur: het aroma verspreidt geuren van amandel in de mond en geeft delicate smaken vrij Kleur: geel Smaak: medium fruitig Locatie van olijfboomplantage: platteland van Bisceglie (provincie Barletta-Andria-Trani) Oogstperiode: van november tot januari Verscheidenheid aan olijven: 50% Coratina 50% Ogliarola Oogstmethode: handmatig of met mechanische boomschudder Maalmethode: koude extractie met molenstenen Zuurgraad (% oliezuur): 0,2% Extra vergine olijfolie Zero Due, Delicato. Verpakt in 5 liter blik
Vertical Divider
|
Klassieke extra vergine olijfolie in flessen of blikjes
Bz1-bo25z1
linea gourmet zero uno Kenmerken extra vergine olijfolie Zero 1 Aroma / Geur: het aroma verspreidt geeft geuren af van artisjokken en amandelen, met in de mond tinten van bitter en kruiden Kleur: groen Smaak: intens fruitig Locatie van olijfboomplantage: platteland van Bisceglie (provincie Barletta-Andria-Trani) Oogstperiode: van november tot januari Verscheidenheid aan olijven: 100% Coratina Oogstmethode: handmatig of met mechanische boomschudder Maalmethode: koude extractie met molenstenen Zuurgraad (% oliezuur): 0,1% Deze intense olijfolie heeft geuren van artisjok en amandel, met in de mond tinten van bitter en kruiden.
De Gourmet-lijn is het toppunt van de Lamantea-selectie. Voor deze extra vierge olijfolie van absolute kwaliteit worden de beste olijven uit de gehele oogst gekozen. De Gourmet olijfolie wordt op het laatst mogelijke moment gebotteld, in speciale donkere glazen flessen, om alle kenmerken en eigenschappen van de olie te behouden. Vertical Divider
|
bz2-bo25z2
linea gourmet zero due Kenmerken extra vergine olijfolie Zero 2 Aroma / Geur: het aroma verspreidt geuren van amandel in de mond en geeft delicate smaken vrij Kleur: geel Smaak: medium fruitig Locatie van olijfboomplantage: platteland van Bisceglie (provincie Barletta-Andria-Trani) Oogstperiode: van november tot januari Verscheidenheid aan olijven: 50% Coratina 50% Ogliarola Oogstmethode: handmatig of met mechanische boomschudder Maalmethode: koude extractie met molenstenen Zuurgraad (% oliezuur): 0,2% Deze extra vergine olijfolie met een delicate smaak verspreidt de geur van amandel in de mond.
De Gourmet-lijn is het toppunt van de Lamantea-selectie. Voor deze extra vierge olijfolie van absolute kwaliteit worden de beste olijven uit de gehele oogst gekozen. De Gourmet olijfolie wordt op het laatst mogelijke moment gebotteld, in speciale donkere glazen flessen, om alle kenmerken en eigenschappen van de olie te behouden. Vertical Divider
|
bz3-b025z3
linea gourmet zero tre Kenmerken extra vergine olijfolie Zero 3 Aroma / Geur: je ruikt geuren van groen gras en tomaten en in de mond geeft het een pittige smaak Kleur: geel Smaak: medium fruitig Locatie van olijfboomplantage: platteland van Bisceglie (provincie Barletta-Andria-Trani) Oogstperiode: van november tot december Verscheidenheid aan olijven: 100% Nocellara Etnea Oogstmethode: handmatig of met mechanische boomschudder Maalmethode: koude extractie met molenstenen Zuurgraad (% oliezuur): 0,3% Let op: de productie van deze olijfolie Zero 3 is beperkt Een licht pittige extra vergine olijfolie met de geur van gras en tomaten.
De Gourmet-lijn is het toppunt van de Lamantea-selectie. Voor deze extra vierge olijfolie van absolute kwaliteit worden de beste olijven uit de gehele oogst gekozen. De Gourmet olijfolie wordt op het laatst mogelijke moment gebotteld, in speciale donkere glazen flessen, om alle kenmerken en eigenschappen van de olie te behouden. Vertical Divider
|
l250z1-l100z1
linea gourmet zero uno, 250 of 100ml Kenmerken olijfolie extra vergine Zero 1 Aroma / Geur: het aroma verspreidt geeft geuren af van artisjokken en amandelen, met in de mond tinten van bitter en kruiden Kleur: groen Smaak: intens fruitig Locatie van olijfboomplantage: platteland van Bisceglie (provincie Barletta-Andria-Trani) Oogstperiode: van november tot januari Verscheidenheid aan olijven: 100% Coratina Oogstmethode: handmatig of met mechanische boomschudder Maalmethode: koude extractie met molenstenen Zuurgraad (% oliezuur): 0,1% De Gourmet-lijn is het toppunt van de Lamantea-selectie. Voor deze extra vierge olijfolie van absolute kwaliteit worden de beste olijven uit de gehele oogst gekozen.
Vertical Divider
|
l250z2-l100z2
linea gourmet zero due, 250 of 100ml Kenmerken olijfolie extra vergine Zero 2 Aroma / Geur: het aroma verspreidt geuren van amandel in de mond en geeft delicate smaken vrij Kleur: geel Smaak: medium fruitig Locatie van olijfboomplantage: platteland van Bisceglie (provincie Barletta-Andria-Trani) Oogstperiode: van november tot januari Verscheidenheid aan olijven: 50% Coratina 50% Ogliarola Oogstmethode: handmatig of met mechanische boomschudder Maalmethode: koude extractie met molenstenen Zuurgraad (% oliezuur): 0,2% De Gourmet-lijn is het toppunt van de Lamantea-selectie. Voor deze extra vierge olijfolie van absolute kwaliteit worden de beste olijven uit de gehele oogst gekozen.
|
b1int-b075int
intens fruitige olijfolie, 1l of 0,75l fles Kenmerken Olijfolie Linea Fruttato Intenso Aroma / Geur: het aroma verspreidt geeft geuren af van artisjokken en amandelen, met in de mond tinten van bitter en kruiden Kleur: groen Smaak: intens fruitig Locatie van olijfboomplantage: platteland van Bisceglie (provincie Barletta-Andria-Trani) Oogstperiode: van november tot januari Verscheidenheid aan olijven: 100% Coratina Oogstmethode: handmatig of met mechanische boomschudder Maalmethode: koude extractie met molenstenen Zuurgraad (% oliezuur): 0,1% Intens fruitig is deze klassieker van de Lamantea-lijn. Van het malen met het traditionele gebruik van molenstenen van geselecteerde olijven van 100% Coratina-variëteit, onstaat er een extra vergine olijfolie van een superieure categorie, die zich onderscheidt door zijn zeer lage zuurgraad en zijn intens fruitige smaak.
Vertical Divider
|
b1del-b075del
medium fruitige olijfolie, 1l of 0,75l fles Kenmerken Olijfolie Linea Fruttato Delicato Aroma / Geur: het aroma verspreidt geuren van amandel in de mond en geeft delicate smaken vrij Kleur: geel Smaak: medium fruitig Locatie van olijfboomplantage: platteland van Bisceglie (provincie Barletta-Andria-Trani) Oogstperiode: van november tot januari Verscheidenheid aan olijven: 50% Coratina 50% Ogliarola Oogstmethode: handmatig of met mechanische boomschudder Maalmethode: koude extractie met molenstenen Zuurgraad (% oliezuur): 0,2% Medium fruitig is deze klassieker van de Lamantea-lijn. Van het malen met het traditionele gebruik van molenstenen van geselecteerde olijven van 50% Coratina en 50% Ogliarola-variëteit, onstaat er een extra vergine olijfolie van een superieure categorie, die zich onderscheidt door zijn zeer lage zuurgraad en zijn medium fruitige smaak.
|
Groothandel olijfolieUit de hak van Italië komt het mooie merk Olio Lamantea. Zij producten extra vergine olijfolie van hoge kwaliteit en vallen dan ook niet voor niets vaak in de prijzen.
Wat Olio Lamantea bijzonder maakt is dat ze niet alleen naar de inhoud kijken, maar ook naar de verpakking. Super mooie flessen en blikjes met de allerleukste patroontjes kom je er tegen. Jouw groothandel olijfolie heb je gevonden; bestel Olio Lamantea exclusief bij CiaoHelena. |
Groothandel extra vergine olijfolieOf je het zoekt in standaard flessen olijfolie of designflessen, mooie designblikjes of blikken olijfolie voor grootverpakking, olijfolie met smaak of in keramiek kruikjes, CiaoHelena is jouw groothandel olijfolie voor het merk Olio Lamantea.
Deze rijke keuze in het assortiment extra vergine olijfolie zorgt er voor dat er zeker iets moois en lekkers voor jouw bedrijf tussen zit. Aarzel niet en word ook klant bij CiaoHelena. |
Vertical Divider
|